استقلال
استقلال محبوب هر چه دله ...
 
آخرین نیوز: تیم منتخب تهران در سال 1373 ؛ چهره هایی رال در این عکس می بینید که سال ها ملی پوشان فوتبال مان بودند.

مهدوی کیا ، مجیدی و میناوند در تیم منتخب تهران

 
آخرین نیوز: تیم منتخب تهران در سال 1373 ؛ چهره هایی رال در این عکس می بینید که سال ها ملی پوشان فوتبال مان بودند.

مهدوی کیا ، مجیدی و میناوند در تیم منتخب تهران

به تصاویر دقت کنید؛ این تصویری از تیم منتخب تهران است که قهرمان آموزشگاه های کشور شد. مربیان این تیم یعقوب حاصلی و ناصر احمدپور بودند و نگاهی به تصویر نشان می دهد تعدادی از این بازیکنان ، ستاره های فوتبال مان شدند. در ردیف پایین می توانید فرهاد مجیدی ، نفر دوم سمت راست، علی آذری بازیکن تیم های پاس ، ذوب آهن و استیل آذین که نفر چهارم از سمت راست است و مهدی مهدوی کیا که در کنار علی آذری نشسته را ببینید. در ردیف وسط نفرد دوم سمت راست ، علی چینی است و در ردیف بالا ، مهرداد میناوند نفر سوم سمت راست است ، نفر پنجم این ردیف سهیل کرمی است و در کنار او هم اکبر محمدی ، مربی تیم ملی جوانان ایستاده. نفر آخر این ردیف هم کسی نیست غیر از داود فنایی ، گلر سابق پرسپولیس.

در این عکس ، میناوند تازه 17 ساله بوده ، مهدوی کیا ، 15 ساله و فرهاد مجیدی 14 ساله.

محمد نوری

سایت گل- محمد نوری هافبک ملی پوش پرسپولیس که در بازی مقابل پیکان برای اولین بار در این فصل گلزنی کرد، مجموع گل هایش در لیگ برتر را به 42 رساند. به نقل از سایت رسمی باشگاه پرسپولیس، محمد نوری با 42 گل زده سومین هافبک گلزن در تاریخ لیگ برتر است. نوری تاکنون 18 گل برای پرسپولیس زده است و قبل از حضور در جمع سرخپوشان نیز 18 گل برای صبای قم و 6 گل نیز برای سپاهان زده بود. در بین 30 گلزن تاریخ لیگ برتر ایران، محمد نوری بعد از داود حقی و عباس آقایی که به ترتیب 50 و 48 گل زده اند، سومین هافبک گلزن است. با توجه به عدم حضور آقایی و حقی در لیگ برتر، نوری با ادامه گلزنی های خود می تواند عنوان گلزن ترین هافبک تاریخ لیگ برتر را به خود اختصاص دهد.

سایت باشگاه پرسپولیس، باشگاه پرسپولیس در پاسخ به اظهارات حسین عسگری که روز گذشته در توجیه اشتباهات مکرر داوری مطرح کرد، اطلاعیه‌ای صادر کرده است.

در این اطلاعیه آمده است: «در اظهارات حسین عسگری رئیس دپارتمان داوری نکاتی دیده می‌شود که نمی‌توان از کنار آنها به سادگی گذشت. ایشان به صراحت اعلام کردند، دو موقعیت تک به تک پرسپولیس از سوی کمک داور آفساید اعلام شده است. هرچند کارشناسان داوری در این باره روی عدد سه تاکید دارند. همچنین جای بسی تاسف و تعجب است که آقای عسگری، رئیس دپارتمان داوری در مقام توجیه اشتباهات داوری و در مقام پاسخگویی به اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان پرسپولیس به جای پرداختن به مسائل مربوط به حوزه خود که در قبال آن مسئولیت دارند به مسائل پرسپولیس پرداخته‌اند و اعلام کرده‌اند که بیش از اشتباهات داوری، اشتباهات بازیکنان پرسپولیس در از دست دادن پنج موقعیت گل در 20 دقیقه اول روی نتیجه بازی تاثیرگذار بوده است. آیا درست‌تر این نیست که هر کس پاسخگوی مسائل مربوط به زیر مجموعه خویش باشد؟

آقای عسگری که سال‌ها در فوتبال بوده‌اند، قطعا می‌دانند وقتی بازیکن موقعیت خراب می‌کند او و مربی باید در مقابل هواداران پاسخگو باشند ولی اینکه پنالتی‌ها اعلام نشود یا به غلط با اعلام آفساید سه موقعیت یا به تعبیر خود آقای عسگری دو موقعیت گل از یک تیم سلب شود، موضوعی است که داور و دپارتمان باید به واسطه آن در مقابل مردم پاسخگو باشند که نیستند.

اینکه آقای عسگری می‌خواهند مسئولیت را متوجه بازیکن کنند یک فرار رو به جلو و توجیه کاملا اشتباهات داوران است که به حل مشکل کمکی نخواهد کرد.

به گفته خود ایشان دو موقعیت گلزنی با اشتباه داور در اعلام آفساید از پرسپولیس سلب شد. در ادامه همین بازی دو مربی تیم اخراج شدند. در چنین شرایطی دیگر برای تیم چیزی باقی نمی‌ماند تا بتواند به نتیجه لازم برسد.

رئیس دپارتمان داوری خود می‌گوید یحیی به خاطر اعتراض به داور اخراج شد، این اظهارنظر نشان می‌دهد همانطور که خود سرمربی پرسپولیس گفته است، وی هیچ توهینی نکرده است و یک اعتراض کاملا معمولی داشت که شدیدتر از آن را در بازی‌های لیگ می‌بینیم. آیا مسئولان دپارتمان داوری فکر می‌کنند، مردم نمی‌بینند که مربیان و مسئولان دیگر تیم‌های لیگ چه اعتراضات تند و شدیدی در جریان و بعد از بازی‌ها نسبت به داوری دارند اما برای آنها هیچ اتفاقی روی نمی‌دهد؟ پس چه می‌شود که در کمتر از چهار هفته، سرمربی پرسپولیس دو بار اخراج می‌شود، در حالی که توهینی نکرده است؟

در این لیگ کجا سراغ دارید که سرمربی و دستیار اول یک تیم اخراج شوند در حالی که اعتراضی معمولی داشته‌اند و این شرایط حتی صدای اعتراض بعضی کارشناسان داوری را بلند کرده است.

به راستی چگونه است که دو آفساید اشتباه اعلام می‌شود، دو مربی اخراج می‌شوند، آنگاه به جای آنکه اعتراف کنند داور با اشتباهات خود، به جریان بازی لطمه زده‌ است، فرصت‌های از دست رفته توسط بازیکنان را به رخ باشگاه و هوادارانش می‌کشند.

شما چگونه می‌خواهید جواب 30 میلیون هوادار را بدهید؟ آیا این فرافکنی نیست که سعی کرده‌اید این اشتباهات مکرر را توجیه کنید و آنگاه مسئولیت آن را به گردن بازیکنان بیندازید؟

به هر حال اوضاع داوری ما ناگفته‌های بسیار دارد. در همین نیم‌فصل دوم پنالتی‌های مسلم پرسپولیس برابر صنعت نفت، فجر سپاسی، سپاهان، استقلال (3 پنالتی) نادیده گرفته شده است. بازیکن سپاهان که بنابر تائید نظرات بعضی کارشناسان داوری باید در جریان بازی اخراج می‌شد، نشد اما از سوی دیگر بازیکنان همین تیم برای بازی بعد سه اخطاره می‌شوند که به سود تیم‌های دیگری است! سه موقعیت تک به تک برابر آلومینیوم هرمزگان هم آفساید اعلام می‌شود و پاسخ این سوال روشن نیست که پرسپولیس چه‌قدر و تا کی باید از این شرایط لطمه بخورد. آیا اینها اشتباه است؟ آیا اشتباه نباید گاهی به ضرر و گاهی به سود یک تیم تمام شود و در مجموع تعادلی بین این دو باشد؟

آیا مدیرعامل پرسپولیس پس از بازی رفت دربی اعتراض و جنجال کرد؟ ولی اشتباهات داوری آنقدر تکرار شده‌اند که کاسه صبر لبریز شده است. ادامه این شرایط دیگر در طاقت مدیریت و هواداران نیست تا آنجا که کناره‌گیری از لیگ برتر تنها راه باقیمانده به نظر می‌رسد تا شاید معلوم شود چه اجحافی بر پرسپولیس رفته است.

سه پنالتی اعلام نشده برابر سایپا، سه پنالتی اعلام نشده برابر استقلال، سه اعلام آفساید اشتباه برابر آلومینیوم مسائلی تعجب برانگیز هستند. موضوع به همین‌جا ختم نمی‌شود. موارد مختلفی از محرومیت‌ها هم وجود دارد که باعث می‌شود در بازی‌های بعدی به مشکل بخوریم. مواردی بوده که باید به سود ما پنالتی اعلام می‌شد، اما نه تنها پنالتی اعلام نشد بلکه به بازیکن ما اخطار هم داده‌اند که در بازی بعد محروم شده است. بازیکن ما بدون رسیدگی به تخلفش محروم می‌شود در حالی که هیچ رسیدگی نسبت به فحاشی علیه خودش و خانواده‌اش صورت نمی‌گیرد.

برای اینکه یک تیم از پیروزی و امتیاز محروم شود، آیا کار دیگری لازم است؟ آیا می‌شود اسم همه اینها را اشتباه گذاشت؟ اشتباه تا کی؟ تا کجا؟ و تا چه میزان؟ مظلومیت پرسپولیس و هواداران در سایه این اشتباهات به اوج خود رسیده است و در این شرایط توجیهات و فرافکنی‌ها بیشتر آزار دهنده است.

آقای عسگری! جای تعجب دارد که موقعیت‌های از دست رفته توسط بازیکنان را به رخ پرسپولیس می‌کشید. شما باید پاسخگوی اشتباهات داوری باشید، آنگاه می‌پرسید چرا یک تیم گل نمی‌زند؟ این سوال را شما باید بپرسید یا اینکه کادر فنی باید از بازیکن جویا شود؟ موضوع به اشتباهات و این توجیهات خلاصه نمی‌شود. باشگاه پرسپولیس به طور مکرر تهدید به شکایت و محرومیت شده است. از پرچم کمک داور و سوت داوری و کارت‌های زرد و قرمز به راحتی علیه پرسپولیس استفاده می‌شود اما شک نکنید صدای اعتراض بر حق باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس در سایه این تهدیدها، شکایت‌ها و بی‌عدالتی‌ها خاموش نخواهد شد. در کنار آنکه از هواداران، تماشاگران و بازیکنان خود خواسته‌ایم و باز هم می‌خواهیم و تاکید می‌کنیم در سخت‌ترین شرایط هم در جریان بازی‌ها به داور احترام بگذارند. وظیفه داریم از حق پرسپولیس که پرطرفدارترین تیم ایران و آسیا است دفاع کنیم. در این راه، کوتاه نمی‌آییم و مصالحه نخواهیم کرد، چرا که نتیجه سکوت و صبوری ما در نیم‌فصل اول به اوج رسیدن اشتباهات داوری در نیم‌فصل دوم بوده است. ما پاسخی برای اعضای تیم و هواداران خود نداریم جز اینکه این صدای اعتراض را بلند و بلندتر کنیم.

بر همین اساس، به خواست مدیرعامل از سوی روابط عمومی باشگاه پرسپولیس و از طریق سایت رسمی باشگاه به زودی فیلمی از اشتباهات داوری علیه پرسپولیس و حتی معدود اشتباهات داوری که به سود پرسپولیس بوده است را منتشر می‌کنیم تا همگان بنشینند و این «فاجعه» را تماشا کرده و درباره آن قضاوت کنند. حتی اگر لازم باشد فیلمی از اشتباهات داوری که به نفع بعضی تیم‌های خاص اتخاذ شده است را نیز منتشر خواهیم کرد.»
 


به گزارش مشرق، اينجا بيشتر از آن‌كه تيم‌ها با طرح و برنامه قبلي به گل برسند، روي اشتباهات دروازه‌بان و مدافعان حريف حلقه شادي مي‌زنند.

به همين خاطر هم وقتي نوبت به تيم ملي فوتبال مي‌رسد تنها دروازه‌باني كه مي‌توانيم روي او حساب باز كنيم سيدمهدي رحمتي است؛ حتي اگر بدانيم او در خروج‌ها دروازه‌باني آسيب‌پذير است!

خيلي‌ها حضور دروازه‌بانان بي كيفيت خارجي را دليل افت دروازه‌بانان ايراني مي‌دانند. در نقطه مقابل خيلي‌هاي ديگر هم مي‌گويند اگر اين‌گونه است چرا قانون منع حضور دروازه‌بان‌هاي خارجي نتوانست به ارتقاي سطح كيفي دروازه‌بانان ايراني كمك كند؟!

هر چه هست آنچه بيشتر كارشناسان روي آن اتفاق نظر دارند، افت شديد كيفيت دروازه‌بانان ايراني است؛ نزولي كه به گفته هادي طباطبايي همه فوتبال ما را فرا گرفته و مي‌رود تا ما را به قدرت درجه دوم فوتبال آسيا تبديل كند.

سازندگي وجود ندارد

دروازه‌بان سابق استقلال و تيم ملي فوتبال در ارزيابي خود از شرايط كنوني دروازه‌باني در ايران به جام‌جم مي‌گويد: واقعيت اين است كه نگاه به دروازه‌باني در ايران بايد عوض شود. مهم‌ترين پست در بين پست‌ها دروازه‌باني است اما ما خيلي نسبت به آن بي توجه هستيم. اگر مي‌خواهيم پيشرفتي داشته باشيم بايد شرايطش را فراهم كنيم كه البته اين شرايط الان فراهم نيست. چرا؟ چون هيچ‌گونه سازندگي صورت نمي‌گيرد. دروازه‌بان‌هايي كه وارد چرخه ليگ مي‌شوند از يك پايه قوي برخوردار نيستند. بيشتر آنها در دوران نونهالي و نوجواني آموزش‌هاي درستي نديده‌اند و به همين دليل وقتي به رده سني بزرگسالان مي‌رسند، با مشكلات عديده‌اي روبه‌رو مي‌شوند.

ريشه اين ضعف را هم مي‌توان در عدم استعداديابي درست جستجو كرد و هم در مربياني كه در باشگاه‌هاي مختلف به آموزش دروازه‌بان‌ها مشغول هستند.

طباطبايي با اشاره به اين دو نكته مي‌افزايد: بايد نظارت دقيق‌تري روي عملكرد مربيان دروازه‌باني داشته باشيم و ببينيم چند نفر از آنها صلاحيت فعاليت در اين عرصه را دارند؟

دروازه‌بان اسبق استقلال كه خود مدرك A آسيا و B انگلستان را دارد، در ادامه با بيان اين‌كه چرخه بازيكن‌سازي در فوتبال ما مدت‌هاست به يك چرخه معيوب تبديل شده، مي‌گويد: ما فقط منتظريم يك استعدادي خودش بيايد، پديده بشود و بدرخشد، اما اين جوابگوي فوتبال ما نخواهد بود. ما بايد خودمان پديده‌سازي كنيم كه فعلا طرح و برنامه‌اي براي اين كار وجود ندارد. به همين خاطر من آينده روشني را براي دروازه‌باني ايراني متصور نيستم.

نقش بارز مربيان دروازه‌باني

در اين زمينه دروازه‌بان دهه 50 فوتبال ايران هم با هادي طباطبايي هم عقيده است. اسماعيل اردلان كه سابقه بازي در استقلال، راه‌آهن، اكباتان و رده‌هاي مختلف تيم‌هاي ملي را دارد، با بيان اين‌كه در كشور ما به دروازه‌باني بها داده نمي‌شود، مي‌گويد: امروزه معضل دروازه‌باني در همه تيم‌هاي نونهالان، نوجوانان، جوانان، اميد و بزرگسالان ما، حتي فوتسال، فوتبال ساحلي و فوتبال بانوان ديده مي‌شود. ما دروازه‌بانان ششدانگ نداريم و به همين خاطر تيم‌ها اكثرا روي اشتباه محرز دروازه‌بان‌ها به گل دست مي‌يابند و درصد كمي از گل‌ها روي كارهاي تاكتيكي است.

اردلان با اشاره به نقش بارز مربيان دروازه‌باني در پرورش استعدادهاي اين پست مي‌افزايد: فكر مي‌كنم در بحث ارتقاي سطح كيفي دروازه‌بانان ايراني كميته آموزش فدراسيون فوتبال مي‌تواند يكي از موثرترين‌ها باشد. آنها بايد رزومه مربيان دروازه‌باني ليگ برتر را داشته باشند و با توجه به معياري خاص به آنها مجوز فعاليت در ليگ برتر را بدهند. وقتي به اين شكل باشد مربيان هم بيشتر دنبال علم روز دنيا مي‌روند و نتيجه اش ارتقاي دانش مربيان دروازه‌باني است. البته توجه به رده‌هاي سني پايه هم مي‌تواند كارگشا بود. الان هيچ توجهي به تيم‌هاي پايه نمي‌شود، حال آن‌كه قدرت فراگيري در سنين نونهالي و نوجواني است.

اردلان در مورد قانون منع حضور دروازه‌بانان خارجي در ليگ برتر و لغو آن نيز گفت: من به شخصه از حضور دروازه‌بانان خارجي در ليگ برتر استقبال مي‌كنم، اما دروازه‌باني كه دو سروگردن از دروازه‌بان ايراني بالاتر باشد. الان جز نيلسون در پرسپوليس اكثر دروازه‌بان‌هاي خارجي شاغل در ليگ جاي خود را به ايراني‌ها داده‌اند. به همين خاطر حضور اين خارجي‌ها نه تنها كمكي به ارتقاي سطح كيفي گلرهاي ما نكرده، بلكه جاي دروازه‌بان‌هاي جوان ما را هم تنگ كرده است.

نيلسون، بهترين خارجي؛ رحمتي، بهتر از همه

در ميان دروازه‌بان‌هاي خارجي ليگ دوازدهم از نيلسون برزيلي بايد به عنوان تنها دروازه‌بان قابل اعتنا نام برد كه به چرخه فوتبال ما وارد شده است.

او كه با قدو قامت كوتاه و البته سن و سال بالايش از همان بدو حضور در تمرينات پرسپوليس منتقدان زيادي داشت، خيلي زود شهاب گردان را نيمكت‌نشين كرد و مرد شماره يك دروازه قرمزها شد.

او در 12 بازي از نيم‌فصل اول، از دروازه پرسپوليس محافظت كرد و با بيش از هزار دقيقه ايستادن در چارچوب اين تيم، تنها هشت گل خورد تا به ركورد قابل توجه دريافت يك گل در هر 135 دقيقه دست يابد.

تنها دروازه‌باني كه در نيم‌فصل اول عملكردي بهتر از نيلسون داشت، سيدمهدي رحمتي دروازه‌بان اول استقلال و تيم ملي بود كه با حضور در تمام بازي‌هاي نيم‌فصل و پذيرفتن 11 گل در 17 بازي، به طور ميانگين در هر 139 دقيقه يك گل دريافت كرد.

در ميان خارجي‌ها لوئيز فرناندو،دروازه‌بان برزيلي آلومينيوم هرمزگان هم از دروازه‌بانان تاثيرگذار ليگ دوازدهم به شمار مي‌رود.

او كه طي سه فصل گذشته در آلومينيوم حضور داشته و در صعود تيم هرمزگاني به ليگ برتر نقش بسزايي ايفا كرده، در 11 ديداري كه درنيم فصل اول در تركيب اصلي تيمش قرار گرفت تنها 10 گل خورد تا به طور ميانگين در هر 99 دقيقه يك گل دريافت كرده باشد. اين آمار او را در ميان دروازه‌بانان خارجي ليگ بعد از نيلسون در رده دوم قرار مي‌دهد.

ليام ردي (استراليا ـ استقلال)، ميلان مياتوويچ (صربستان ـ مس)، گريگور ملكستيان (ارمنستان ـ گهر)، ماركوشيميچ (كرواسي ـ صنعت نفت)، داركو بوژوويچ (مونته نگرو ـ ذوب‌آهن)، سرگئي پاشينكو (مولداوي ـ ملوان) و فابيوكارواليو (برزيل- پيكان) ديگر دروازه‌بانان خارجي شاغل در تيم‌هاي ليگ برتري هستند كه در نيم‌فصل اول يا اصلا بازي نكردند، يا خيلي كم بازي كردند و يا مثل كارواليو اگر زياد بازي كردند زياد هم گل خوردند.

كارواليو در كنار سيدمهدي رحمتي و حامد لك دروازه‌باناني هستند كه تاكنون حتي يك دقيقه هم تعويض نشده‌اند. با اين حال يك تفاوت عمده ميان آن دو ايراني و اين خارجي وجود دارد؛ اين‌كه رحمتي و لك روي هم رفته 27 بار دروازه‌شان باز شد، اما كارواليو به تنهايي 32 گل خورد!

اين آمارها نشان مي‌دهد حضور بسياري از دروازه‌بانان خارجي شاغل در سطح اول فوتبال ايران، نه تنها هيچ كمكي به رشد دروازه‌بانان ايراني نمي‌كند كه باعث مي‌شود فرصت حضور در ليگ برتر براي ايراني‌ها تنگ و تنگ‌تر شود.

جابه‌جايي دروازه‌بانان در نيم‌فصل زمستاني

پرسپوليس و سپاهان دروازه‌بان‌هاي دوم اين فصل خود را با يكديگر معاوضه كردند. شهاب گردان كه فقط پنج بار براي قرمزها به ميدان رفته بود به سپاهان رفت و رضا محمدي كه او هم شش بازي براي سپاهان انجام داده بود، راهي پرسپوليس شد.

پيكان با جذب حسين آشنا، دروازه‌بان ذخيره سايپا كه حتي يك دقيقه هم در نيم‌فصل اول بازي نكرد زنگ خطر را براي دروازه‌بان برزيلي اش به صدا درآورد.

كارواليو در دور رفت بيشترين آمار گل خورده را به خود اختصاص داد، اماچون ذخيره‌اي نداشت يك دقيقه هم تعويض نشد.

صنعت نفت هم عذر دروازه‌بان كرواتش را خواست و علي عساكره را براي نيم‌فصل دوم جايگزين ماركو شيميچ كرد. شيميچ در هفت بازي دور رفت 17 گل خورد تا در ميان دروازه‌بانان ليگ برتر ضعيف‌ترين باشد.

 

ده ها اتوبوس حامل شهرک نشیان صهیونیست با پشتیبانی و حفاظت تعداد بسیاری از خودروهای نظامی رژیم صهیونیستی به مقبره حضرت یوسف (ع) درکرانه باختری حمله کردند.
العالم:صدها شهرک نشین صهیونیست در اقدامی توهین آمیز، به قبر حضرت یوسف (ع) در کرانه باختری یورش برند.

صدها تن از شهرک نشینان صهیونیست امروز (پنج شنبه) با پشتیبانی نظامیان رژیم اشغالگر به قبر حضرت یوسف (ع) در شرق نابلس یورش بردند.

خبرگزاری فلسطینی "وفا" به نقل از شاهدان عینی گزارش داد، ده ها اتوبوس حامل شهرک نشیان صهیونیست با پشتیبانی و حفاظت تعداد بسیاری از خودروهای نظامی رژیم صهیونیستی به مقبره حضرت یوسف (ع) درکرانه باختری حمله کردند.



 
در جریان این اقدام اهانت آمیز شهرک نشیان صهیونیست، گروهی از جوانان فلسطینی با شهرک نشینان درگیر شدند. نظامیان رژیم صهیونیستی هم برای متفرق کردن جوانان فلسطینی به سوی آنها گاز اشک آور و گلوله شلیک کردند.

شهرک نشیان صهیونیست همچنین امروز در روستای "قصره" در جنوب نابلس، 6 خودروی فلسطینی ها را به آتش کشیدند.

Saipa Logo.svg

نام کامل باشگاه فوتبال سایپا البرز
بنیانگذاری ۱۳۶۷
ورزشگاه انقلاب
کرج
گنجایش ۱۵٬۰۰۰ نفر
مالک کارخانه خودروسازی سایپا
مدیرعامل پرچم ایران آرش كوشا
سرمربی پرچم ایران مجتبی تقوی
لیگ لیگ برتر ایران
فصل قبل لیگ برتر ایران، یازدهم
Kit left arm whiteshoulders.png
Team colours
Kit body whiteshoulders.png
Team colours
Kit right arm whiteshoulders.png
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس اول
Kit left arm orange shoulders.png
Team colours
Kit body orangeshoulders.png
Team colours
Kit right arm orange shoulders.png
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس

باشگاه فوتبال سایپای البرز یکی از باشگاه‌های فوتبال ایران می‌باشد. نام این تیم در فهرست تیم‌های تهرانی قرار داشت، اما بازی‌های خود را در کرج انجام می‌داد.با ایجاد استان البرز به مرکزیت کرج نام باشگاه به سایپای البرز تغییر کرد. مالک باشگاه شرکت خودروسازی سایپا است و این باشگاه در حقیقت بخشی است از باشگاه فرهنگی ورزشی سایپا. این تیم هم اکنون در لیگ برتر فوتبال ایران به رقابت با دیگر تیم‌ها می‌پردازد.

محتویات

[نهفتن]

تاریخچه [ویرایش]

در سال ۱۳۶۸ گروه خودروسازی سایپا تصمیم به تشکیل یک تیم فوتبال گرفت و با خرید امتیاز یک تیم از دسته چهارم تهران کار خود را شروع کرد. مسئولین وقت تیم اعتقاد به رشد و ترقی داشتند، بنا بر این کار خود را از رده‌های پایین شروع کردند. یک سال بعد سایپا به دسته سوم و در سال ۱۳۷۰ نیز به دسته دوم تهران راه یافت ولی نتوانست به دسته اول صعود کند. اما انحلال تیم کشتیرانی صعود کرده به دسته اول باعث شد تا تیم نارنجی پوش سایپا سال ۱۳۷۱ را در دسته یک سپری کند. سایپا قهرمان دسته اول تهران شد و با قهرمانی در سوپر جام تهران جواز صعود به لیگ را به دست آورد. در فصل ۷۲ سایپا با استفاده از ضعف حریفان در میان تعجب همگان قهرمان لیگ شد و در همان سال نیز جام حذفی را به خانه بردند. این برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران بود که یک تیم فاتح هر دو جام کشور می‌شد. سال بعد در مسابقات قهرمانی آسیا، در دور اول حذف شد اما قهرمانی خود را در لیگ تکرار کرد.

در فصل ۷۴ در باشگاه دو دستگی ایجاد شد و این اختلافات باعث جدایی مدیر و سر مربی موفق این تیم یعنی دادرس و ذوالفقار نسب شد. این در حالی بود که سایپا در جام باشگاه‌های آسیا به جمع چهار تیم راه یافته بود اما در لیگ داخلی در رده‌های پایین دست و پا می‌زد. سرانجام سایپا در جام باشگاههای آسیا چهارم شد و در لیگ داخلی نیز به دسته دوم سقوط کرد. در فصل ۷۵ با تیمی جدید به دسته اول بازگشت و تا به امروز در سطح اول فوتبال کشور حاضر بوده‌است. درفصل ۸۲-۸۱ در لیگ برتر سیزدهم، در ۸۳-۸۲ ششم و در ۸۴-۸۳ نیز سیزدهم شدند و در فصل ۸۵-۸۶ قهرمان لیگ برتر فوتبال ایران شد. رنگ لباس باشگاه پیراهن نارنجی، شورت نارنجی و جوراب سفید است

ترکیب تیم [ویرایش]

مطابق با آیین نامه نقل و انتقالات لیگ برتر در فصل ۹۲-۱۳۹۱، باشگاه‌های لیگ برتری مجاز به استفاده از ۲۱ بازیکن بزرگسال، ۶ بازیکن زیر ۲۳ سال، ۵ بازیکن زیر ۲۱ سال و ۳ بازیکن زیر ۱۹ سال می‌باشند. در این میان هر تیم می‌تواند از ۴ بازیکن خارجی، شامل حداقل یک بازیکن آسیایی، استفاده کند.

شماره   نقش بازیکن
۱ پرچم ایران دروزبان رحمان احمدی
۵ پرچم ایران مدافع مجید ایوبی
۷ پرچم ایران هافبک محمد منصوری
۸ پرچم ایران هافبک ابراهیم صادقی
۱۱ پرچم ایران هافبک محسن یوسفی
۱۲ پرچم ایران مدافع ابراهیمی
۱۳ پرچم ایران هافبک سعید شادمانی
۱۴ پرچم ایران مهاجم سيد اسحاق سبحاني
۱۵ پرچم ایران هافبک روزبه شاه‌علی‌دوست
۱۶ پرچم ایران هافبک جواد آشتیانی
۱۸ پرچم ایران هافبک مجید غلام‌نژاد
۲۰ پرچم ایران هافبک میثم آرمیان
۲۲ پرچم ایران مدافع علی عشوری‌زاد
۲۳ پرچم ایران هافبک حسین حسینی
 
شماره   نقش بازیکن
۲۶ پرچم ایران هافبک مهرداد عزیزوند
۲۷ پرچم ایران مدافع تورج رجایی
۲۸ پرچم ایران مدافع هانی بقایی
۲۹ پرچم ایران دروازه‌بان مهدی خانی
۳۰ پرچم ایران مهاجم امین وزیری
- پرچم برزیل مهاجم زوماریو

برای دیدن بازیکنان پیشین باشگاه، رده:بازیکنان باشگاه سایپا را ببینید.

مربیان [ویرایش]

کادر فنی کنونی [ویرایش]

علي کريمي در اواسط دهه هفتاد دوران سربازي خود را در تيم فتح تهران گذارند. وي را در عکس در کنار حسن خان محمدي بازيکن سابق پرسپوليس مشاهده مي کنيد.

عکس: <a href=

:..:روایت حماسه شش تایی ها :..:
شانزدهم شهریور یک تاریخ ماندگاردر قلب هر پرسپولیسی است.تاریخی که در دلش وقایع شیرینی را جای داده است.سال1352 زمانی که جام معروف تخت جمشید متولد شدهیچ کس فکرش را نمی کرد پرسپولیس رقم زننده ی حادثه ای باشدکه بعد از گزشت 35سال هیچگاه از ذهن طرفدارانش خارج شود. پرسپولیس در روز 16شهریور 1352خاطره ای را رقم زد که امروز قلم برای نوشتن در موردش بی تاب است در موردش انچه راکه می دانیم بنویسیم وانچه را که بزرگان پرسپولیس گفته اند به رشته تحریر در اوریم. بد نیست در ابتدانگاهی به تغییر وتحولات فوتبال در ان ایام بیندازیم و سپس به ان حماسه تاریخی اشاره کنیم
پرسپولیس همه چیزش مقتدر بود
اخرین دوره جام منطقه ای ایران در سال 1350با حضور 8 تیم یعنی پرسپولیس ، پاس، استقلال(تاج سابق)، عقاب ، سپاهان ، تاج مسجد سلیمان ، جم ابادان و تاج نوشهر برگزار شدو در پایان این سرخ پوشان تهران بود که با کسب 26 امتیاز از14 بازی خود وکسب 13پیروزی ،یک تساوی وبدون باختبه مقام قهرمانی رسید. قهرمان به خاطر تقییراتی که در فدراسیون فوتبال پیش امد واتابای ریاست این فدراسیون رابر عهده گرفتیک فصل را بیرون ماند. البته پرسپولیس در ان ایام تبدیل به یک تیم حرفه ای شده بود وعملا دررقابتهای داخلی شرکت نمی کرد وبه مصاف حریفان خارجی خود می رفت، اما بالاخره فدراسیون فوتبال طرح برگزاری جام تخت جمشیدرا ارایه کردو 12تیم برای رقابت پا به این مسابقات گذاشتند.پرسپولیس دراین فصل چهره ای دیگر داشت. این تیم در 22 بازی15بردو7 مساوی در کارنامه خود ثبت کردو بدون باخت با37امتاز بر بام قهرمانی نشست. این تیم با 46 گل زده اتش به جان حریفان کشیدکه دقیقا 6گل این تیم در یک بازی تقدیم تیم استقلال شدو تاج در هم شکست. در روز16شهریوراستقلال ایستاد تارسما یک بازنده سرافکنده باشد. بازنده ای که هیچ وقت ان شکست را از یاد نمی برد.

آلن راجرز و پیروزی تاریخی پرسپولیس:
سر مربی پرسپولیس در پیروزی تاریخی مقابل استقلال , آلن راجرز بود . راجرز که تازه روز قبل از بازی از انگلستان به ایران آمده بود , 16 شهریور روی نیمکت نشست و سرخپوشان را در مقابل استقلال هدایت کرد تا آن پیروزی پپر افتخار رقم بخورد.
از دیگر نکات این بازی میتوان به حضور رایکوف روی نیمکت استقلال اشاره کرد و در واقع یک انگلیسی به راجرز و یه یوگسلاو به نام رایکوف را 6 تایی کرد تا یوگسلاوها هم در غم استقلال شریک شوند.
این بازی مانند دیدارهای قبلی دو تیم با حرارت و گرمی بسیار آغاز شد . ولی داغتر و سوزاننده تر از همیشه پایان یافت و این استقلال بود که در میان خرمی آتشی که پرسپولیس بر پا کرده بود سوخت و اندوه و ماتم فراوان برای هوادارانش بجای گذاشت .

زحمت بهزادی،سربلندی راجرز
پرسپولیس در ان سالمرحوم الن راجرزانگلیسی رابه عنوان سر مربی در خدمت داشت. مردی پرسپولیس را به قهرمانی لیگ منطقه ای باشگاه های ایران در فصل 50رسانده بود. درست در یک ماه مانده به بازی حساس پرسپولیس و استقلال ،راجرز ایران را به مقصد کشورش ترک می کند تا مدتی را در کنار خانواده اش باشد.در این ایام همایون بهزادی کاپیتان پرسپولیس هدایت تیم را بر عهده می گیرد.خودش تیم را جمع و جور می کند و منتظر بازگشت راجرز می ماند.درست شب قبل ازبازی بهزادی شخصا به فرودگاه مهر اباد می رود و اورا به منزل می رساند. فردا که تیم جمع می شود راجرز هدایت تیم را بدست می گیرد. بعد از یک مشورت با بهزادی ، ارنج را انتخاب می کند.

35دقیقه بازی پایاپای وگل مردود استقلال!
باری با سوت نیکلای پتریچیانو رومانیایی اغاز می شود. در ان روز محمود خوشخوان و اکبر حق بین ماموریت داشتند این داور را همراهی کنند 35 دقیقه ابتدای بازی همه چیز پایاپای بود.هیچ کس احتمل نمی دادکه پرسپولیس به یکباره تبدیل به گلوله اتشین شود و کار را به گونه ای عجیب به پایان ببرد. در دقیقه 32سانتر تند وتیز ابراهیم اشتیانی با دفع ناقص منصور رشیدی همراه میشود و کلانی مو طلایی کار را تمام می کند . گل اول رقم می خورد ، اما استقلال بلافاصله گل را جواب می دهد . در دقیقه 16غلام حسین مظلومی اقای گل ان فصل فوتبال گل تسوی را می زند ، اما پرچم داور حکایت از افساید بودن موقعیت مظلومی دارد. ان یک گل هم پذیرفته نمی شود تا به قول جواد الله وردی مدافع ان روز استقلال زلزله بر سر ابیها خراب شود.

و طوفان در آزادی سررسید!!!!!
چه کسی باور می کرد؟استقلال بعد از این گل از هم پاشید. هر توپ سرخ که به سمت دروازه ابییها می امد بدو ن هیچ مقاومتی وارد دروازه می شد. سلیمانی دز دقیقه 45حساب کار را دو بر صفر می کند همایون بهزادی در دقیقه50 گل سوم را رقم میزند و سلیمانی در دقیقه 56 نتیجه را چهار بر صفر می کند. استقلال تسلیم محض می شود . ناصر حجازی جای رشیدی را می گیر ، اما او هم2باردروازه اش باز می شود یک بار در دقیقه 86 و یکبار در دقیقه 90و هر دو گل توسط بهزادی. می گویند بعضی از طرفداران پرسپولیس گل اخر را ندیده اند و برای سریع رسیدن به منزلشان زود تر ورزشگاه را ترک کرده اند. استقلالی ها می گویند اگر تا صبح ، بازی ادامه داشت باز هم گل می خوردند. واقعا چرا استقلال انطور قافیه را باخته بود ؟ تیم متمول دولت وقت چرا قادر به مقاومت کردن نبود؟

ما از بودن اين تيم در ليگ برتر شرمنده ايم

مشاهده ادامه اين مطلب به افراد زير 18 سال توصيه نمي شود

خب در اين پست مي خوام چندتا عكس از يك تيم غير اخلاقي در ليگ برتر رو براتون نمايش بدم


اگر از كليپ معروف شيث رضايي بگذريم كه به يكي از هواداران فحش ناموسي مي دهد
به دلايلي از قرار دادن اين كليپ زشت در وبلاگ معذوريم
از شادي پس از گل او و نصرتي در بازي با داماش نمي توان گذشت كه باعث شرمندگي همه ايرانيان در دنيا شد به طوري كه كليپ اين حركت غير اخلاقي در صفحه اول سايت بزرگ ياهو قرار گرفت

البته به تيتر يك روزنامه ورزشي براي نصرتي كه بد نشد :

انگشت نصرتي جهاني شد


البته اين پايان كار حركات غير اخلاقي اين تيم نيست
تا جايي كه يكي از بازيكنان اين تيم به خود اجازه مي دهد براي داور شاخ بگذارد

حركات زشت و زننده بازكنان اين تيم همچنان ادامه دارد به طوري كه در بازي اين تيم با سپاهان در چند روز گذشته بنگر مدافع اين تيم با حركت زننده خود كه در تصوير زير مي ببينيد به هواداران سپاهان توهين كرد

از همه دوستان عزيز جهت قرار دادن اين تصاوير زشت و زننده عذرخواهي مي كنم

 

Tractorsazi F.C Logo.png

نام کامل باشگاه فوتبال تراکتورسازی تبریز
لقب(ها) تراختور[۱]
گرگ‌های سرخ (آل قوردلار)[۲]
تراکتورسازان[۳]
بنیانگذاری ۱۳۴۹[۴]
ورزشگاه یادگار امام تبریز
گنجایش ۶۶٬۸۳۳ نفر[۵]
مالک کارخانه تراکتورسازی تبریز[۶][۷]
مدیرعامل پرچم ایران محمدحسین جعفری
سرمربی پرچم پرتغال تونی اولیویرا
لیگ جام خلیج فارس
فصل قبل نایب‌قهرمان
وب‌گاه www.tractor-club.com
Kit left arm whiteshoulders.png
Team colours
 
Team colours
Kit right arm whiteshoulders.png
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس اول
Kit left arm redshoulders.png
Team colours
 
Team colours
Kit right arm redshoulders.png
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس دوم

باشگاه فوتبال تراکتورسازی تبریز که بیشتر با نام تراکتورسازی یا به صورت مخفف تراکتور و در بین آذری‌ها تیراختور شناخته می‌شود، یک باشگاه فوتبال حرفه‌ای ایرانی است که در سال ۱۳۴۹ شمسی با حمایت کارخانه تراکتورسازی در شهر تبریز بنیان‌گذاری شده و هم اکنون تحت مسئولیت سپاه عاشورا است.[۶][۷] سپاه عاشورا نقش مهمی در حل مسائل مالی باشگاه تراکتورسازی دارد.[۸] همچنین ۳۰٪ سهام باشگاه متعلق به «مؤسسه مالی و اعتباری کوثر» می‌باشد.[۹][۱۰]علاوه بر این «مؤسسه مهر ایرانیان» وابسته به سپاه پاسداران و شرکت سایپا از دیگر سهامداران و متولیان این باشگاه محسوب می‌شوند.[۱۱]به همین دلیل تیم تراکتورسازی در رده تیم‌های نظامی لیگ قرار گرفته و قادر به گرفتن بازیکن سرباز شده است.[۱۲]

تراکتورسازی تبریز تا فصل ۸۱-۱۳۸۰ در سطح اول فوتبال ایران بازی می‌کرد؛ اما در پایان آن فصل به دسته پایین‌تر سقوط کرد و پس از ۸ سال تلاش ناموفق برای صعود، سرانجام در سال ۱۳۸۸ دوباره به لیگ برتر فوتبال ایران راه یافت.[۱۳]

این تیم پس از صعود به لیگ برتر، روند رو به رشدی داشته و در پایان فصل‌های ۸۹-۱۳۸۸، ۹۰-۱۳۸۹ و ۹۱-۱۳۹۰، به ترتیب در جایگاه ۷اُم، ۵اُم و ۲وم ایستاد. تراکتورسازان تبریز موفق شدند با نائب قهرمانی در یازدهمین دوره رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران در سال ۱۳۹۱، جواز حضور در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا را برای نخستین بار کسب کنند.[۱۴]

در رده‌بندی اعلام‌شده توسط فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال، باشگاه تراکتورسازی، رتبه ۲۲۷ را در بین برترین تیم‌های قاره آسیا در قرن بیست‌ویکم کسب کرده است.[۱۵]

محتویات

[نهفتن]

تاریخچه [ویرایش]

پیش از انقلاب [ویرایش]

تیم فوتبال تراکتورسازی، جام تخت جمشید ۱۳۵۴

تراکتورسازی در سال ۱۳۵۴ به جام تخت جمشید صعود کرد. آنان در جام تخت جمشید ۱۳۵۴ شرکت کردند و در میان ۱۶ تیم، در جایگاه شانزدهم ایستاده، به دستهٔ پایین‌تر سقوط کردند. پس از یک سال دوری از سطح اول لیگ فوتبال ایران، آنان در جام تخت جمشید ۱۳۵۶ شرکت کرده و جایگاه پنجم را کسب کردند. در این دوران، سرمربی تراکتورسازی حسین فکری بود و بازیکنانی چون پرویز مظلومی، عباس کارگر و در این تیم بازی می‌کردند.[۱] تراکتورسازی در جام تخت جمشید ۱۳۵۷ هم حاضر بود و تا پیش از تعطیلی مسابقات به دلیل وقوع انقلاب ۱۳۵۷، در جایگاه نهم جدول بودند.[۱۶] این باشگاه در جام حذفی ۱۳۵۶ -که اولین دوره جام حذفی بود- نیز به فینال راه یافت؛ اما در بازی پایانی، نتیجه را به ملوان بندرانزلی باخته و نایب‌قهرمان شد. در این سال‌ها ماشین‌سازی نیز به عنوان تیمی از شهر تبریز و قدرتی موازی با تراکتورسازی در فوتبال ایران حاضر بود.[۱]

دهه ۱۳۶۰ [ویرایش]

احد شیخ لاری؛ بازیکن سابق تیم ملی ایران، کاپیتان دهه شصت و هفتاد تیم فوتبال تراکتورسازی.

در دهه ۱۳۶۰ به دلیل وقوع جنگ ایران و عراق، لیگ فوتبال ایران تعطیل بود و تنها جام‌های استانی برگزار می‌شد و تراکتورسازی در بازی می‌کرد. در سال ۱۳۶۵، تیم استان آذربایجان شرقی متشکل از بازیکنان تراکتورسازی و ماشین‌سازی به فینال لیگ استانی قدس راه یافت، ولی از تیم استان اصفهان شکست خورد و دوم شد. در این دهه بازیکنانی مانند احد شیخ لاری، ، و بازیکنان برجسته تراکتورسازی بودند که در تیم ملی فوتبال ایران نیز بازی کردند. در سالیان پایانی این دهه، واسیلی گوجا مربی اهل رومانی به تراکتورسازی آمد.[۱]

دهه ۱۳۷۰ و آغاز دهه ۱۳۸۰ [ویرایش]

کریم باقری؛ یکی از اسطوره‌های باشگاه تراکتورسازی.

واسیلی گوجا، تیم‌های پایه تراکتورسازی را زیر نظر گرفت و به کارهای بنیانی باشگاه پرداخت. تراکتورسازی متحول شد و دوران موفقی را گذراند.[۱][۱۷] آنان در

درباره وبلاگ


به وبلاگ خودتون خوش آمدید. 09398369927
آخرین مطالب

پيوندها


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ورزشی (استقلال و پرسپولیس)و آدرس abolfazil9927.LXB.irلینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 36
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1



Alternative content